Optimale oriëntatie op de zon en het uitzicht

In opdracht van Statenprojekt Development is AAARCHITECTEN medio 2016 gestart met een initiatiefplan voor de ontwikkellocatie Wales in Weidevenne, Purmerend. De driehoekige kavel vormt het sluitstuk van het ontwikkelingsplan ‘Kwadrant Europa, Weidevenne’ en is op steenworp afstand van het centrum van Purmerend gesitueerd. De stedenbouwkundige wens van drie afzonderlijke woongebouwen is vertaald in drie ranke torens die zodanig op het driehoekige perceel zijn gesitueerd dat zon, uitzicht en privacy vanuit elk appartement optimaal is gegarandeerd.

Rank en chique

De drie woontorens, VenneStaete I, II en III, bestaan uit totaal 63 appartementen. De gebouwen I en II zijn middels twee patiowoningen gekoppeld. Deze grondgebonden woningen zijn volledig op het Noordhollandsch Kanaal gesitueerd. De ranke en chique woongebouwen zijn twee lagen hoog. Het rijzige karakter wordt versterkt door de verspringende gevellijn en contour van de met twee riante penthouses beëindigde woontorens. Ook de overstekende volumes en uitkragende terrassen dragen bij aan de spectaculaire uitstraling. De gebouwen zullen in een mix van bruine en warmoranje gevelstenen worden uitgevoerd. Vlakke, witte uitsnedes in de bakstenen volumes markeren de hoofdentrees en terugliggende terrassen.

Slim casco biedt veel keuzevrijheid

De appartementen zijn courant en functioneel ingedeeld, rondom een op het centrum van Purmerend georiënteerde lift en trappenhuis. Met maximaal drie woningen per bouwlaag zijn privacy en exclusiviteit gegarandeerd. Alle woningen beschikken over drie, vier of vijf kamers en zijn optimaal op het uitzicht en de zon gelegen. De woninggrootte varieert van 90 m2 tot 225 m2 GBO voor de tweelaagse penthouses bovenin de appartementengebouwen. Door alle technische installaties en sanitaire ruimten in het hart van de gebouwen te situeren ontstaat er veel flexibiliteit binnen het casco van de woning en wordt de kopers veel keuzevrijheid geboden. De enorme tweelaagse penthouses beschikken over riante dakterrassen. De zes meter hoge ruimtes met vides zijn duidelijk zichtbaar gemaakt in de afzonderlijke gebouwen.

Lees verder

Programma

61 appartementen en 2 patiowoningen.

Team

  • Bolton Bouw - Bouwkundig aannemer
  • Snetselaar Constructieve Ingenieurs - Constructeur
  • Bantaskine installatie adviseurs - Adviseur installaties
  • Bureau Veldweg - Brandtechnisch adviseur
  • LBP Sight - Adviseur geluid
  • H.F.C. Weijde (Geo)Advies en Expertise - Geoadvies

Locatie

Wales, Purmerend

Status

Opgeleverd (2020)

Categorie

Alle projecten

Gerelateerde projecten

SSK4a Vredekwartier, Ede
PM400, Den Haag
Ericahorst, Ede
Zuidpoort, Delft ,
AAARCHITECTEN | © 2024