Ontspannen wonen

Wonen in Parkstede betekent wonen met uitzicht op de horizon, watergangen en het weidelandschap. Parkstede is ontspannen gelegen aan de oostrand van Zevenaar en vormt een heldere beëindiging van de wijk. De verkaveling met 22 woningen bestaat uit 2 twee-onder-één-kap-woningen, 2 blokjes met elk 2 benedenwoningen met daarop 4 bovenwoningen en 8 geschakelde woningen langs de buitenrand. De vraag naar levensloopbestendige woningen in de door de gemeente Zevenaar uitgeschreven prijsvraag, werd door ons glansrijk gewonnen door bewust te kiezen voor woningen voor specifieke doelgroepen.

Ouderen en starters

Een eenvoudige rijtjeswoning is voor starters financieel onbereikbaar. Om wonen voor deze doelgroep mogelijk te maken hebben we binnen het profiel van een traditionele rijtjeswoning een beneden- en bovenwoning ontwikkeld. De ruime benedenwoningen zijn geschikt voor zowel starters en ouderen als voor mensen met een zorgvraag. De bovenwoningen zijn met name geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Uitbreidbaar en levensloopbestendig

De rand van het plangebied wordt begrensd door 8 riante, geschakelde woningen ontworpen voor de doelgroep ‘fifty and more’. De woningen hebben een keur aan opties, zoals een praktijkruimte met eigen entree, een hoofdslaapkamer met badkamer op de begane grond en een uitbreiding van de living. De woningen zijn volledig georiënteerd op het uitzicht in het oosten, gevisualiseerd door grote puien onder een op het uitzicht openende lessenaarskap.
De basis van de twee-onder-één-kapwoningen is eenvoudig en betaalbaar gehouden. De woning kan worden uitgebreid met een garage, een praktijkruimte of een hoofdslaapkamer met badkamer. Dit maakt de woning voor de toekomst aanpasbaar.

Ingetogen contrast
Parkstede onderscheidt zich door een moderne, ingetogen architectuur. Een levendige en warme gevelsteen wordt gecombineerd met helderwitte, geschilderde metselwerk kaders en antracietkleurige daken en staalconstructies. Opties zijn eenvoudig van vorm en robuust vormgegeven, zodat het landschap optimaal tot zijn recht komt.

Lees verder

Opdrachtgever

  • Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V.

Programma

22 woningen bestaande uit 4 benedenwoningen, 8 bovenwoningen, 2 twee-onder-één-kapwoningen en 8 geschakelde woningen.

Team

  • Aannemersbedrijf Jan Oosterhout B.V. - Bouwkundig aannemer
  • JVZ Ingenieurs - Constructeur
  • Nieman Raadgevende Ingenieurs B.V. - Adviseur installaties

Locatie

Paskehaag 25 6905 WJ Zevenaar

Status

In uitvoering (2019)

Categorie

Alle projecten

Gerelateerde projecten

Dorpsstraat, Bathmen
Levels, Den Haag ,
Ericahorst, Ede
Werkschuit, Bilthoven
AAARCHITECTEN | © 2024