Bekroning Weidevenne

Soms gaan prachtige plannen niet door. Dit mede door AAARCHITECTEN geïnitieerde woningbouwproject voor locatie Pont Neuf op de grens van Weidevenne en Kop West in Purmerend, blijft door gewijzigd beleid van de gemeente helaas slechts ‘papier’. Pont Neuf vormt het meest westelijke blok van drie kloeke gebouwen aan een nieuw gegraven singel. Het 49 luxe appartementen tellende spectaculaire woongebouw vormt een sculpturale beëindiging van Weidevenne en slaat door de vrijgelaten zichtas een brug tussen de stadsdelen Weidevenne en Kop West in Purmerend.

Stedelijk interieur

De specifieke vorm van het perceel is in het gebouw op een bijzondere wijze zichtbaar gemaakt door exact op de kop een fors deel uit het schuin oplopende kloeke volume te snijden voor (zon)licht, lucht en optimaal uitzicht vanuit alle woningen en vormt een zichtas tussen beide stadsdelen. De scherpe uitsnede vertaalt zich in een stedelijk en vriendelijk interieur en vormt een binnentuin voor alle woningen. Deze binnentuin is visueel en functioneel verbonden met de twee lagen hoge monumentale entree van het gebouw aan de Wolgalaan. Het schuin oplopende dak vormt een perfect georiënteerde vijfde gevel voor het plaatsen van zonnepanelen.

Exclusief en levensloopbestendig

Door de asymmetrische opzet van de plattegrond van het woongebouw is een grote keur aan exclusieve appartementen ontstaan die niet alleen levensloopbestendig zijn, maar door de grote variatie ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Door het woonprogramma te verdelen over twee volumes en intern te ontsluiten middels eigen trappenhuizen en liften, wordt allure en exclusiviteit gecreëerd. De in de top van het gebouw gesitueerde penthouses beschikken over grote buitenruimtes, uitgespaard in het dak. De hoge schuin oplopende ruimtes geven de penthouses een loftachtige sfeer.

Lees verder

Opdrachtgever

  • Statenprojekt Development B.V.

Programma

49 drie-, vier- en vijfkamer koopappartementen, gezamenlijke bergruimten en stallingsgarage

Team

  • Statenprojekt Development B.V. - Opdrachtgever

Locatie

Wolgalaan 9 1448 KD Purmerend

Status

Structuurontwerp

Categorie

Alle projecten

Gerelateerde projecten

KHH, Veenendaal ,
Villa, Heiloo
Levels, Den Haag ,
Park Zonnehof, Duivendrecht
AAARCHITECTEN | © 2024