Toegankelijk en open

Toegankelijkheid en openheid vormden de sleutelwoorden van het interieurontwerp voor de startende huisarts Michon in het eerstelijns gezondheidscentrum Veluwse Poort in Ede, ontworpen door AAARCHITECTEN. De inrichting van de praktijk diende de visie van de dokterspraktijk te ondersteunen. Wij hebben dit vertaald in een laagdrempelig en transparant interieur met een sfeervolle, open en warme uitstraling.

Organiserend element

De indeling van de praktijkruimte is anders dan bij een gangbare praktijk, waar de client veelal in een aparte wachtkamer wordt opgevangen. Deze praktijk is gegroepeerd rondom een centrale ronde balie waarin de frontoffice en backoffice zijn ondergebracht, aansluitend op een open wachtgebied. Gangen zijn er niet. De spreek- en behandelkamers zijn rondom de balie gesitueerd en direct toegankelijk vanuit het wachtgebied.

Frisse en huiselijke sfeer

In de nieuwe praktijkruimte is veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen in combinatie met modern meubilair. Dit geeft de praktijk een frisse maar tevens huiselijke sfeer. Grote wandvullende natuurfoto’s sieren de muren en sluiten aan bij de locatie van de praktijkruimte aan de rand van de Veluwe. Een aaibare wand bekleed met mos begrenst het wachtgebied. In het meubilair is een speelhoek voor kinderen verwerkt, is opbergruimte voor tijdschriften voorzien en een koffieautomaat opgenomen om het wachten te veraangenamen. In het ontwerp van het centraal geplaatste receptiemeubel is een verlaagd deel aangebracht voor mindervaliden. Verder biedt het meubel ruimte aan een separaat toilet voor de artsen en zijn alle voorzieningen in het meubel opgenomen, zoals printers, ordners en lockers voor personeel.

AAARCHITECTEN verzorgde niet alleen het interieurontwerp en al het op maat gemaakte meubilair, maar begeleidde tevens de uitvoering van de bouwkundige aanpassingen en de inrichting van de praktijkruimte.

Lees verder

Programma

Huisartspraktijk binnen eerstelijns gezondheidscentrum.

Team

  • Bouwbedrijf Van Ree B.V. - Bouwkundig aannemer
  • Pajaco Interieurbouw B.V. - Interieurbouwer
  • Fotowandenshop Gerard Veerling - Landschapsfotograaf

Locatie

Eikenlaan 13-10 6711 MA Ede

Status

Opgeleverd (2018)

Categorie

,
Alle projecten

Gerelateerde projecten

Crematorium Hissehaag, Oss ,
Crematorium Daelwijck, Utrecht ,
Dakopbouw Q, AMC Amsterdam ,
Entree NIN, AMC Amsterdam , ,
AAARCHITECTEN | © 2024